DSC_9475.jpg

ONTSPANNENDE CHINESE SHEN BUQI TUINA MASSAGE Breng de stroom van je lichaamsenergie in evenwicht

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde, is het menselijk lichaam een dynamisch energiesysteem, waarin een vitale energie Qi circuleert. De levenskracht Qi omringt ons overal, in de lucht, op het land, in het water en manifesteert zich in de vorm van: emotie, weefsel, bloed, organen, planten, bloemen en dieren.
Qi stroomt vrij in het menselijk lichaam  via energie-kanalen genaamd meridianen. Deze energie  stimuleert de bloedsomloop en de ontwikkeling van elke cel in ons lichaam. Wanneer Qi  op een gegeven plaats wordt geblokkeerd, wordt de balans verstoord  en als gevolg daarvan ontstaat er pijn en ziekte.

Tui Na massage (Tui-duwen, Na-grijpen, trekken), duwende en trekkende bewegingen, is een behandeling afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde. Vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur, Moxa, cupping. Het omvat de Qi overdracht van buiten naar binnen in het lichaam en stimulatie van de Qi  en bloedstroom in het lichaam.
 
Door het onderdrukken van specifieke acupunctuurpunten, wrijven of trekken, wordt energie gedumpt in de meridiaan, spier of orgaan als resultaat een herstel van een vrije energiestroom.
 
Shen BUQI TuiNa is een combinatie van TuiNa technieken met vibratiekracht en mentale kracht. 
De basisprincipes van BUQI zijn om de blokkades van binqi (zieke energie) af te voeren en de lichaamshouding, die invloed heeft op de wervelkolom, te verbeteren.
 
De traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op de veronderstelling dat zelfs kleine kwalen van de wervelkolom hebben invloed op de toestand van het hele lichaam en alle interne organen. Dus de meeste therapeutische behandelingen zijn vooral gericht op de wervelkolom. . Deze oude Chinese behandelingsmethode corrigeert afwijkingen van de wervelkolom, versnelt het herstel van de inwendige organen en brengt ze in de  fysiologische balans.
 
 
Tui Na massage van het hele lichaam brengt de energiestroom van Qi en bloed in balans. Hierdoor verdwijnt de spierspanning en verbetert de flexibiliteit van gewrichten en wervelkolom. Ook de werking van inwendige organen wordt gestimuleerd. Tui Na massage helpt ook gezonde mensen die hun lichaam in een goede conditie willen houden. 
 
Meestal wordt TuiNa massage op de kleren toegepast zonder gebruik van olie.

Chinese Tui Na massage zal uw lichaam versterken en zorgen voor een gevoel van ontspanning, lichtheid en vitaliteit.