tourmalijn nekband.png

Massage met toermalijnriem

Toermalijn versterkt, geneest en reinigt zowel het lichaam als de geest en brengt helderheid en kalmte. Het helpt bij in slaap vallen en verdrijft het gevoel van angst en activeert het immuunsysteem. Het verjongt, normaliseert de bloeddruk, voorkomt lichamelijke en geestelijke uitputting.

 

Een van de beste reflexotherapie-effecten is het gebruik van toermalijn voor punten met maximale pijn. 


Toermalijn applicatie duurt een paar minuten tot een uur, afhankelijk van de plaats en het type pijn en de oorzaak. Toermalijnriemen zijn perfect voor aandoeningen die verband houden met de spier- en gewrichtspijn  (knie, rug, nek). Bij verwarming op lichaamstemperatuur begint toermalijn infraroodstralen, negatieve ionen en bio-energie uit te zenden, wat een gezondheidseffect geeft, gegeven door de natuur. De genezende eigenschappen van toermalijn verbeteren de bloedcirculatie, verlichten pijn en elimineren ontstekingen.


Toermalijn kniebanden elimineren symptomen veroorzaakt door de effecten van kou en vocht, verlichten lokale vermoeidheid en pijn. 

Toermalijnriem voor de wervelkolom
Vermindert stress in de lumbale wervelkolom en het bekken. Handig voor mensen die sporten en andere langdurige fysieke activiteiten beoefenen. Het helpt de bloedcirculatie te verbeteren, wat een subjectief gevoel van warmte in de lumbale regio veroorzaakt. Het product is handig voor iedereen die last heeft van de wervelkolom na langdurig zitten of staan. Zeer nuttig voor degenen die een zittend leven leiden.


Hoe wordt de toermalijnriem gebruikt? 
Tijdens de massage plaats ik de toermalijnriem tiental minuten op de plaats waar u pijn voelt (lage rug, nek en schouders, knieën, ellebogen of polsen). 

De binnenkant van de band wordt licht bevochtigd. Enkele minuten na het bevestigen in het getroffen gebied voel je warm, zelfs heet of brandend - dit is hoe echte toermalijn werkt. Als de warmte al te intens is, wordt de band verwijderd. 

Het is mogelijk dat de huid rood wordt in het gebied waar de band wordt gebruikt, dat kan zichtbaar zijn 30 minuten tot enkele uren. Roodheid is een natuurlijk fenomeen en verdwijnt snel.

Het gebruik van de band voor een gezonde plek zal zich manifesteren door een gevoel van alleen zachte warmte.

De band kan 2-3 keer per dag worden gebruikt. Na een behandeling van maximaal drie weken wordt een pauze genomen van tien dagen.  (het kunnen ook verschillende behandelingen zijn waarna de symptomen verdwijnen, dus het is niet nodig om toermalijn te blijven gebruiken).

Indicaties voor het gebruik van toermalijnriemen:
rugpijn syndromen,
verhoogde spierspanning, degeneratieve aandoeningen van de gewrichten van de knie, enkel, heup, schouder en elleboog,
artritis, reuma,
gevoeligheid voor koude ledematen,
duizeligheid.

verbetert de bloedcirculatie in de lumbale regio,
verlicht lokaal verschillende soorten pijn (bijv. met radiculitis),

contra-indicatie:
Het mag niet worden gebruikt bij: kanker, recente operaties en beroertes, bloedingen, mensen met pacemakers, zwangerschap en acute psychische aandoeningen.
 
Indien je ook buiten de massagebehandeling de toermalijnriemen wil gebruiken, kan je ze bij mij bestellen. 
Knieband 35 EUR per stuk, rugriem 75 EUR, nekband 25 EUR