massage modder kompress en lamp.jpg

Modder kompressen

Modder is een van de meest kostbare geschenken van de natuur. Modder helpt bij de behandeling van ontsteking, aandoeningen van de spieren, botten en gewrichten. Bovendien na de modderbehandeling wordt de huid fluweelzacht. De modder is goed voor de huid en wordt daarom gebruikt in cosmetica. Versterkt de huid, verzacht rimpels, herstelt het haar.
Modder is een enorme schat van waardevolle organische stoffen: humuszuren, koolhydraten, tannines, bitumen, eiwitten, hars, micro- en macroelementen. De buitengewone componenten zijn verbindingen met oestrogene werking die worden gebruikt bij de behandeling van gynaecologische aandoeningen. De modder bevat ook veel anorganische stoffen, voornamelijk verschillende zouten (ijzer, kalk, klei), en silica. Organische zuren en zouten hebben samentrekkende, anti-inflammatoire, bacteriostatische en bactericide eigenschappen. Behandelingen met modder verminderen huidirritatie en herstellen de beschadigde weefsels, evenals stimuleren de doorbloeding van de huid.
Modder kompressen hebben een therapeutische werking. Ze zijn heilzaam onder anderen bij :

Preparaat kan ook worden gebruikt bij:
psoriasis, chronische ontsteking van de huid en sinussen, sommige gynaecologische aandoeningen,
voor cosmetische doeleinden als gezichtsbehandeling (regenereren van epidermis), verbetert spanning van de huid, smoothing