wellness_coco_time.jpg

Relaxatietherapie

"Onderschat de waarde van niets doen niet, gewoon meegaan met de dingen, te luisteren naar alle dingen die je niet kunt horen en je niet druk maken." ~ Winnie de Poeh 

Enkele voordelen van relaxatie

 1. Minder stress.
  Het verminderen van stressniveau zal je niet alleen helpen je beter te voelen, maar zal ook je welzijn en gezondheid verbeteren. Stress en spanning verdwijnen en je krijgt een zalig gevoel van lichtheid.
 2. Losgemaakt en ontspannen lichaam.
  Regelmatige relaxatieoefeningen zullen je helpen je lichaam te ontspannen en de stres te overwinnen. Het ontspannen lichaam verhoogt je weerstand tegen ziekten. Het hart en het zenuwstelsel zullen worden versterkt. Elke dag krijg je steeds meer energie.
 3. Gemakkelijkere en diepere meditatie.
  Ontspanning zal je helpen je geest tot rust te brengen. Meditatie op de diepe niveaus van de geest zal een buitengewone ervaring zijn. Ervaar het gevoel alsof je geen lichaam zou hebben. Gewoon zweven in een lichte, vrolijke ruimte. Ontspanningsoefening is de sleutel om diepere niveaus van de geest te bereiken.
 4. Genezing en herstel van het lichaam.
  Studies hebben bevestigd dat het ontspannen lichaam en geest verhogen de capaciteit voor self-healing. Ontspanning zal je helpen zich losmaken van de stress en het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te ontgrendelen. Kwalen waar je eerder last van had, zullen plotseling verdwijnen.
 5. Je emotionele leven in evenwicht brengen.
  Dankzij een ontspanningssessie, kan je voor jezelf een plaats van rust en evenwicht vinden.
 6. Sneller in slaap vallen en dieper slapen.
  Ontspanning brengt je geest tot rust en zal snel de frequentie van de Alpha hersengolven verminderen. Alfa-staat is een staat van ontspannen concentratie. In deze staat val je sneller in slaap en je slaap zal gezonder en dieper zijn.
 7. De vermindering van pijn.
  Vele voorbeelden hebben aangetoond dat rustgevende ontspannende muziek pijn kan verminderen. Wanneer je leert om diep te ontspannen, zal je zien dat je de intensiteit van de pijn kan beheersen.